قیمت گوشت | قیمت گوشت امروز | جدول قیمت گوشت

قیمت گوشت در بازار | قیمت گوشت 15 تیر 1401

بررسی های میدانی نشان می دهد که قیمت گوشت گوسفندی در بازار به کمتر از ۲۰۰ هزارتومان رسید که نسبت هفته گذشته روند کاهشی داشته است و وضعیت بازار بیانگر تداوم کاهش قیمت ها خواهد بود.
کد خبر: ۱۳۷۱۲۰۲

قیمت گوشت در بازار امروز چقدر شد؟ قیمت گوشت در بازار کاهش یافت؟ دلیل کاهش قیمت گوشت چیست؟ قیمت گوشت کاهش می یابد؟ قیمت گوشت بالا می رود؟

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، بررسی‌ها در بازار نشان می‌دهد که قیمت هر کیلوگرم شقه گوشت گوسفندی در هفته گذشته ۲۲۴ هزار تومان بود که امروز در ابتدای فصل تابستان قیمت این محصول به ۱۸۰ تا ۱۸۹ هزارتومان رسیده است یعنی کاهش بیش از ۳۰ تا ۴۰ هزارتومان را داشته است.

همچنین امروز قیمت هر کیلوگرم گوشت گوساله مخلوط بین ۲۰۰ تا ۲۲۵ هزارتومان، بوقلمون ۶۰ تا ۶۹ هزارتومان، تخم مرغ مارک دار ۳۰ تایی بین ۷۰ تا ۷۵ هزارتومان، ماهی قزل آلا زنده بین ۸۹ تا ۹۹ هزارتومان و گوشت مرغ بین ۵۰ تا ۶۴ هزارتومان بوده است.

«علی اصغر ملکی» رییس اتحادیه گوشت گوسفندی نیز از کاهش ۳۰ هزار تومانی قیمت این نوع گوشت خبرداد و گفت: طی یک ماه اخیر گوشت قرمز بیشتر از هر کالای دیگری روند کاهشی داشته که علت آن پایین آمدن قدرت خرید مردم و گرم شدن هوا است که به نظر می‌رسد این روند کاهش قیمت ادامه داشته باشد.

وی قیمت هر کیلوگرم شقه بره ماده گوسفندی را بین ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار تومان و شقه نر گوسفندی بدون دنبه را بین ۱۷۰ تا ۱۷۵ هزار تومان عنوان کرده است.
 

رکوردشکنی قیمت گوشت

بررسی بازار گوشت در هفته‌ای که گذشت نشان از افزایش دوباره قیمت گوشت و ثبت رکوردهای جدید دارد. روز گذشته چهار فروند کشتی حامل نهاده‌های دامی در بندر امام خمینی (ره) پهلو گرفتند. اما آیا نهاده‌های وارداتی منجی بازار گوشت قرمز می‌شوند؟

به گزارش تجارت‌‌نیوز، در هفته‌ای که گذشت قیمت گوشت به روند افزایشی خود با سرعت بیشتری ادامه داد. چنان‌که بررسی‌ها نشان می‌دهد در این هفته هر کیلوگرم گوشت قرمز حداقل حدود ۲۰ هزار تومان رشد نرخ را تجربه کرد.

گرچه نرخ دام زنده مدت‌هاست روند ثابتی دارد، اما این امر هم منجر به توقف تورم و گرانی گوشت نشد. بدین ترتیب آن‌طور که فعالان صنفی می‌گویند بسیاری از دامداران در معرض ورشکستگی قرار گرفته‌اند. این امر پیش از هر موضوعی ریشه در کمبود نهاده‌های دامی و البته افزایش نرخ آن دارد.

در همین زمینه مدیرعامل اتحادیه دام سبک به دیده‌بان ایران اعلام کرد: قیمت غلات به‌عنوان خوراک اصلی دام روند افزایشی به خود گرفتند و بالاتر از نرخ تورم (نقطه به نقطه و سالانه) بودند. این در حالی است که افزایش قیمت دام سبک حتی به نرخ شاخص هم نرسید. از این رو بسیاری از دامداران سبک ورشکسته شدند و دام‌های مولد را روانه کشتارگاه‌ها کردند.

افشین صدر دادرس با اشاره به افزایش هفتگی قیمت گوشت این را هم افزود که دولت تلاشی برای کنترل بازار گوشت انجام نمی‌دهد.

بعد از رکوردشکنی قیمت گوشت در هفته جاری، دیروز مدیرکل پشتیبانی امور دام خوزستان از پهلوگیری چهار فروند کشتی حامل نهاده‌های دامی در بندر امام خمینی (ره) خبر داد.

بر اساس اعلام حمید بدوی، این کشتی‌ها حامل ۱۲۵ هزار تن ذرت و ۱۳۰ هزار تن کنجاله سویا در مجموع ۲۵۵ هزار تن نهاده هستند که از کشور‌های برزیل و آرژانتین وارد کشور شده‌اند.

حال به نظر می‌رسد دولت با واردات این نهاده‌ها قصد دارد کنترل بازار گوشت را در دست بگیرد. اما پس از حذف ارز ترجیحی، به نظر می‌رسد این نهاده‌ها هم با منشأ ارز نیمایی وارد کشور شده‌اند.

بدین ترتیب بدیهی است که تولیدکنندگان برای خرید آن باید متناسب با قیمت ارز نیمایی هزینه کنند که تفاوت چشمگیری با نرخ ۴۲۰۰ تومانی ارز ترجیحی دارد. حتی اگر این نهاده‌ها بدون واسطه و دلال به دست تولیدکننده نهایی برسند، مابه‌التفاوت موجود در نرخ ارزها، شوک قیمتی را بر جای می‌گذارد.

از سوی دیگر، کاهش مصرف گوشت و کمبود نهاده پیش از این تأثیر خود را روی فعالیت دامداران گذاشت. چنانکه طبق پیگیری‌ها برخی از آن‌ها ورشکسته شده‌اند. حال با توجه به کاهش تولید، بدیهی است که قیمت گوشت در هفته‌های پیش رو به روند صعودی خود ادامه دهد. به‌ویژه آنکه به نظر می‌رسد دولت برنامه جدی برای کنترل بازار ندارد. امری که در نرخ تورم منتشرشده در خرداد نمایان شد.

 

قیمت گوشت گوسفندی | قیمت گوشت ارزان شد

قیمت گوشت در بازار چند؟

بررسی تجارت‌نیوز از سطح خرده‌فروشی‌ها نشان می‌دهد که قیمت گوشت در انواع مختلف آن دیگر بالای ۲۰۰ هزار تومان است. گرچه در مناطق مختلف کشور و پایتخت قیمت‌ها متفاوت است، اما در ادامه میانگینی از قیمت‌ها درج می‌شود.

بر اساس اطلاعات به‌دست‌آمده امروز سوم تیر ۱۴۰۱ هر کیلوگرم گوشت گوسفندی خورشتی بی‌استخوان ۲۰۶ هزار تومان قیمت دارد. گوسفندی راسته با استخوان ۱۶۰ هزار تومان به فروش می‌رسد. قیمت گوشت گوسفندی راسته بدون استخوان در هفته جاری تا ۲۵۰ هزار تومان هم پیش رفت.

راسنه پاک‌کرده گوساله هم‌اکنون در هر کیلو ۲۲۰ هزار تومان قیمت دارد. چرخ‌کرده مخلوط نیز بالاتر از ۱۷۰ هزار تومان قیمت‌گذاری شد. ماهیچه پلویی نیز تا ۲۵۰ هزار تومان افزایش یافت.

آیا با توجه به این رکوردشکنی‌ها و واردات نهاده‌های جدید می‌توان به بازگشت قیمت گوشت امید داشت؟

علت تغییرات قیمت گوشت در ماه های اخیر

قیمت گوشت گوسفندی در ماه های اخیر با توجه به صادرات قاچاق گوشت گوسفندی، بسیار افزایش یافته است. گوشت قرمز یکی از مهمترین و اصلی ترین مواد غذایی در وعده های غذایی افراد جامعه می باشد که متاسفانه با افزایش بی رویه و غیر باور نکردنی این محصول شاهد کاهش مصرف و خرید گوشت گوسفندی شده ایم.

گوشت قرمز یکی از مهمترین و اصلی ترین مواد غذایی برای رشد و نیاز های بدن می باشد که مصرف مداوم آن توسط بسیاری از پزشکان در جهت تامین پروتئین بدن به تمام افراد جامعه توصیه می شود. گوشت قرمز منبع اصلی پروتئین می باشد و افراد می توانند با مصرف مرتب آن از سالم ترین بدن برخوردار باشند. در نظر داشته باشید که از میان گوشت های قرمز نیز گوشت گوسفندی بسیار لذیذ و خوشمزه می باشد و جزء پرفروش ترین گوشت در سطح جامعه بوده که این امر نشان دهنده آن است که مردم در وعدهای خود استفاده از این محصول را در اولویت قرار داده اند.

البته امروزه یکی از مهمترین معضلات در استفاده از این محصول، قیمت گوشت گوسفندی می باشد. در ماه های اخیر شاهد افزایش بی رویه قیمت این محصول هستیم که در برخی از شهرها افزایش قیمت گوشت مرز دوبرابر را هم رد کرده است و این موضوع سبب شده تا بسیاری از افراد توان و قدرت خرید این محصول را نداشته باشند و بسیاری از خانوارها نیز میزان مصرف گوشت گوسفندی را کاهش دهند. شما می توانید با مراجعه به فروشگاه ها و قصابی به واقعیت این موضوع پی ببرید که مصرف و خرید گوشت گوسفندی بسیار کاهش یافته چرا که قیمت گوسفند زنده و گوشت گوسفندی به شکل باورنکردنی افزایش یافته است. در ادامه مقاله سعی بر آن داریم تا در مورد عوامل موثر در تغییر قیمت گوشت و راه های مبارزه با افزایش قیمت این محصول توضیحات بیشتری را ارائه دهیم.

عوامل بسیار زیادی برای افزایش قیمت گوشت قرمز وجود دارد که هر کدام از این عوامل ریشه در داخل کشور داشته و این هموطنان خود می باشد که سبب افزایش قیمت این محصول شده است. از عوامل و علت تغییرات قیمت گوشت گوسفندی در ماه های اخیر می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- کاهش پرورش دام

- صادرات قاچاق راس دام های زنده از مرزهای کشور به خارج

- کاهش تمایل دامداران به عرضه دام های خود به بازار

- کم رنگ شدن نظارت مسئولین دولتی بر روی قیمت گذاری های گوشت قرمز

- انبار کردن گوشت قرمز توسط عرضه کنندگان که به دنبال افزایش قیمت گوشت هستند تا از طریق میخواهند عرضه در بازار کم شده و قیمت ها افزایش یابد و از این راه بتوانند سود بیشتری را به دست می آورند.

افزایش گوشت قرمز سر تیتر بسیاری از روزنامه ها و اخبار در ماه های اخیر شده است و بسیاری از مردم به شدت نگران افزایش بی رویه قیمت گوشت هستند. اگر دولت نتواند راه حلی را برای این موضوع بیابند بی شک مردم جامعه با مشکلات سلامتی بسیار مواجه خواهند شد.

راه های مبارزه با افزایش قیمت گوشت

از مهمترین راه های مبارزه با افزایش قیمت گوشت گوسفندی می توان به دخالت مستقیم دولت در این امر اشاره کرد.

افزایش غیر منتظره در قیمت این محصول سبب شد که مسئولین نیز دچار شوک شده و نتوانند به موقع دستورالمعل های لازم برای جلوگیری از افزایش این محصول داشته باشند.

اگر دولت بتواند مانع قاچاق بی رویه دام ها زند و گوشت قرمز را به خارج از کشور شوند و تسهیلات لازم را برای دامداران در جهت پرورش و نگهداری دام ها ارائه دهد، می توانند در کوتاه ترین زمان ممکن قیمت گوشت گوسفندی را کاهش داده و وضعیت بازار گوشت و فروش گوسفند زنده را به وضعیت قبلی و سابق برگردانند. ما نیز امیدواریم که با نظارت مستقیم دولت می توان مانع این افزایش بی رویه بوده و قیمت های این محصول را در بازار تنظیم کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها